Pizzadej – 6stk

  • 20 g gær
  • 200 g durummel
  • 600-700 g Italiensk hvedemel (Tipo 00)
  • 5 dl koldt vand
  • 1 dl øl
  • 4 spsk. olivenolie
  • 3 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker

Bland smuldret gær, vand, olie og øl i en røremaskine med K jern. Tilsæt durummel og rør, til at dejen er næsten glat. Tilsæt salt og sukker, og rør mens der tilsættes Tipo 00 – indtil dejen er let klæbrig uden at klistre. Gerne mere end 5 minutter.

Tag dejen op af røreskålen, del den i 6 portionsstykker (á 250 g) og rul den til runde og glatte boller. Sæt bollerne på en bageplade, tallerken eller lignende og læg film over (skal være lufttæt). Stil bollerne i køleskabet og lad dem stå i mindst 1 time – eller til dagen efter, hvis dejen skal være ekstra luftig og let.

Tag bollerne ud af køleskabet 10 minutter, før du skal lave pizzaerne – så er de langt nemmere at forme. Form dejen med fingrene, så den passer i størrelse til pizzastenen. Er det svært at få den stor nok, skal dejen måske være lidt lunere, så bliver den lettere at forme. Ellers brug en kagerulle (dejen bliver dog mest luftig, når den formes med fingrene). Tykkelsen afhænger af smag og behag – max ca. 0,5 cm

Basilikum Pesto

Rist en håndfuld pinjekerner og nogle mandler og afkøl dem. Når de er afkølet så skal de hakkes.

Parmesanost en god klump (trekant halvt over og så den lille ende med spidsen)

Basilikum – gerne med stilke hvis de er tynde

1/2 tsk fuld salt + lidt peber

1 fed hvidløg

1dl olivenolie

Det hele skal så blendes godt 🙂

Kyllingelår i hvidvin med perlebyg

Ingredienser:

  • 8 kyllingelår
  • 1 stort rød løg (fint snittet)
  • 2 fed hvidløg (fint snittet)
  • 1/2 tsk chili flager
  • 375ml perlebyg
  • 250 ml hvidvin
  • 500 ml kylingefon (1,5 spsk koncentrat til 1/2 l vand)
  • 100 ml soltørrede tomater
  • 100 ml kalamata oliven (halveret)
  • 1 citron/lemon
  • 60 ml feta ost
  • 2 spsk friskhakket dild

Fremgangsmåde:

  1. Smør kyllingelår med grov salt og friskkværnet peber
  2. Varm 2 spsk oliven olie i en gryde ved medium varme
  3. Steg kyllingelår 4 min på hver side til de er gyldne
  4. Tag kyllingelår op af gryden og gem dem 🙂
  5. Tilføj en spsk oliven olie og løg og lad det stege i 4-5 min til det er gennemsigtig
  6. Tilføj hvidløg og chili og lad det få yderligere 2 min indtil det er gennemsigtigt
  7. Tilføj groft salt og friskkværnet peber
  8. Tilføj perlebyg og rist i 1 min
  9. Tilføj hvidvin og kyllingefon og få det til at koge
  10. Få det til at simre og læg kyllingelår op i
  11. Lad det simre under låg i 10-12 min
  12. Lad det koge til det er tørt og perlebyggene er møre
  13. Rør i: Soltørrede tomater, oliven, citron/lemon skal og saft, feta og dill
  14. Server med det samme

 

Credits

 

Verdens bedste brød

Det skal du bruge til verdens bedste brød

5 dl vand
20 g gær
1 spsk salt
2 spsk honning
100 g grahamsmel
400 g hvedemel
1 dl græskarkerner

Sådan gør laver du verdens bedste brød

Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt, honning og mel og rør rundt med en grydeske. Dejen skal være meget lind og våd.

Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur natten over – dog mindst 12 timer, inden du fortsætter med brødet.

Dejen vendes herefter 3-4 gange med en grydeske og sættes igen til hævning – 1 time i skålen.

Sæt en tom støbejernsgryde på ovnristen i en kold ovn og tænd ovnen på 245 grader. Når ovnen (og gryden) er varm, drysses græskarkernerne i bunden af gryden, for så slipper brødet let gryden efter bagning.

Hæld dejen direkte fra skålen og ned i den varme gryde. Bag først verdens bedste brød i ovnen i 30 min. med låget på, fjern låget og bag videre i 15 min. uden låg. Afkøl i gryden uden låg ca. 30 min.