Kyllingelår i hvidvin med perlebyg

Ingredienser:

  • 8 kyllingelår
  • 1 stort rød løg (fint snittet)
  • 2 fed hvidløg (fint snittet)
  • 1/2 tsk chili flager
  • 375ml perlebyg
  • 250 ml hvidvin
  • 500 ml kylingefon (1,5 spsk koncentrat til 1/2 l vand)
  • 100 ml soltørrede tomater
  • 100 ml kalamata oliven (halveret)
  • 1 citron/lemon
  • 60 ml feta ost
  • 2 spsk friskhakket dild

Fremgangsmåde:

  1. Smør kyllingelår med grov salt og friskkværnet peber
  2. Varm 2 spsk oliven olie i en gryde ved medium varme
  3. Steg kyllingelår 4 min på hver side til de er gyldne
  4. Tag kyllingelår op af gryden og gem dem 🙂
  5. Tilføj en spsk oliven olie og løg og lad det stege i 4-5 min til det er gennemsigtig
  6. Tilføj hvidløg og chili og lad det få yderligere 2 min indtil det er gennemsigtigt
  7. Tilføj groft salt og friskkværnet peber
  8. Tilføj perlebyg og rist i 1 min
  9. Tilføj hvidvin og kyllingefon og få det til at koge
  10. Få det til at simre og læg kyllingelår op i
  11. Lad det simre under låg i 10-12 min
  12. Lad det koge til det er tørt og perlebyggene er møre
  13. Rør i: Soltørrede tomater, oliven, citron/lemon skal og saft, feta og dill
  14. Server med det samme

 

Credits

 

Verdens bedste brød

Det skal du bruge til verdens bedste brød

5 dl vand
20 g gær
1 spsk salt
2 spsk honning
100 g grahamsmel
400 g hvedemel
1 dl græskarkerner

Sådan gør laver du verdens bedste brød

Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt, honning og mel og rør rundt med en grydeske. Dejen skal være meget lind og våd.

Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur natten over – dog mindst 12 timer, inden du fortsætter med brødet.

Dejen vendes herefter 3-4 gange med en grydeske og sættes igen til hævning – 1 time i skålen.

Sæt en tom støbejernsgryde på ovnristen i en kold ovn og tænd ovnen på 245 grader. Når ovnen (og gryden) er varm, drysses græskarkernerne i bunden af gryden, for så slipper brødet let gryden efter bagning.

Hæld dejen direkte fra skålen og ned i den varme gryde. Bag først verdens bedste brød i ovnen i 30 min. med låget på, fjern låget og bag videre i 15 min. uden låg. Afkøl i gryden uden låg ca. 30 min.

Problemer med at AirPlay falder ud? 2.4GHz vs. 5GHz

Hvis du har problemer med at AirPlay falder ud når du hører musik – blot et sekund og vender så tilbage igen, så kan det være fordi du har et trådløs netværk, der både kører 2.4GHz og 5GHz på samme SSID – det vil sige sammen navn for det trådløse netværk!

Så forsøger dine enheder hele tiden at bruge det bedste signal og skifter imellem de to trådløse netværk.

En måde at løse det er at have to netværk:

  • Mit2.4Wifi
  • Mit5.0Wifi

5GHz netværk er bedst på kort afstand, det vil sige hvor der ikke er så langt imellem enhederne, hvor imod 2.4GHz er bedre på længere afstand… i den anden ende af huset.