Kyllingelår i hvidvin med perlebyg

Ingredienser:

  • 8 kyllingelår
  • 1 stort rød løg (fint snittet)
  • 2 fed hvidløg (fint snittet)
  • 1/2 tsk chili flager
  • 375ml perlebyg
  • 250 ml hvidvin
  • 500 ml kylingefon (1,5 spsk koncentrat til 1/2 l vand)
  • 100 ml soltørrede tomater
  • 100 ml kalamata oliven (halveret)
  • 1 citron/lemon
  • 60 ml feta ost
  • 2 spsk friskhakket dild

Fremgangsmåde:

  1. Smør kyllingelår med grov salt og friskkværnet peber
  2. Varm 2 spsk oliven olie i en gryde ved medium varme
  3. Steg kyllingelår 4 min på hver side til de er gyldne
  4. Tag kyllingelår op af gryden og gem dem 🙂
  5. Tilføj en spsk oliven olie og løg og lad det stege i 4-5 min til det er gennemsigtig
  6. Tilføj hvidløg og chili og lad det få yderligere 2 min indtil det er gennemsigtigt
  7. Tilføj groft salt og friskkværnet peber
  8. Tilføj perlebyg og rist i 1 min
  9. Tilføj hvidvin og kyllingefon og få det til at koge
  10. Få det til at simre og læg kyllingelår op i
  11. Lad det simre under låg i 10-12 min
  12. Lad det koge til det er tørt og perlebyggene er møre
  13. Rør i: Soltørrede tomater, oliven, citron/lemon skal og saft, feta og dill
  14. Server med det samme

 

Credits