Det skal du bruge til verdens bedste brød
5 dl vand
20 g gær
1 spsk salt
2 spsk honning
100 g grahamsmel
400 g hvedemel
1 dl græskarkerner
Sådan gør laver du verdens bedste brød
Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt, honning og mel og rør rundt med en grydeske. Dejen skal være meget lind og våd.
Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur natten over – dog mindst 12 timer, inden du fortsætter med brødet.
Dejen vendes herefter 3-4 gange med en grydeske og sættes igen til hævning – 1 time i skålen.
Sæt en tom støbejernsgryde på ovnristen i en kold ovn og tænd ovnen på 245 grader. Når ovnen (og gryden) er varm, drysses græskarkernerne i bunden af gryden, for så slipper brødet let gryden efter bagning.
Hæld dejen direkte fra skålen og ned i den varme gryde. Bag først verdens bedste brød i ovnen i 30 min. med låget på, fjern låget og bag videre i 15 min. uden låg. Afkøl i gryden uden låg ca. 30 min.